UUBF Tez Alım Sistemi

Bitirme çalışması yapacak olan öğrencilerin birlikte çalışacağı öğretim görevlisini daha bilinçli seçebilmeleri için Fakülte için bir "Tez Alım Sistemi" geliştirilmiştir. Sistem fakülte hocalarının ilgi alanlarını listelemekte ve böylelikle öğrencilerin ilgi duydukları alanlarda çalışan tüm hocalarımızı aynı anda görmelerini sağlamaktadır. Sistemin hocalarımıza sağlayacağı en büyük avantaj tek bir noktadan bitirme çalışması yapmak isteyen tüm öğrencilere çalışma alanlarını göstermek imkanı olacaktır.

Sistemin Çalışması

Sistem şu aşamada Uçak ve Uzay mühendisliği bölümleri için test edilecektir. Sisteme yalnızca bu bölümün hocalarının giriş yetkisi vardır. Sistem İTÜ tek noktadan giriş sistemi ile entegredir. Yani İTÜ şifresi ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sisteme giriş yapan hocamızın ilk yapması gereken. Menüde adının yazan yere tıklayıp özellikle açıklama bölümüne kendileri ve yaptırmak istediği bitirme çalışmaları ile ilgili açıklamaları girmelidir. Bunun haricinde iki önemli alan daha vardır:

Araştırma Alanları: Hocanın açıklama bölümünde belirttiği alanların anahtar kelimeleri olarak tanımlanabilir. Bu alanı hocalarımız istedikleri gibi doldurabilirler

Fakülte/Bölüm Uzmanlık Alanları: Bu alanlar fakülte/bölümün genel uzmanlık alanlarıdır. Öğrenciye araştırması sırasında filtreleme yaparken faydalıdır. Hocalarımız uzman oldukları alanları işaretlemesi çok önemlidir.

Hocalarımız, kendisi ile ilgili tanımlamaları yaptıktan sonra tez öğrencilerinin sisteme girişi yapılacaktır. Görüldüğü gibi sistemde bir sonraki semester/yıl için yapılan anlaşmalar da görülebilir. Eğer bir öğrenci ile anlaştınızsa yalnızca siz öğrenci bilgilerini sisteme kaydedebilirsiniz. Bunun için menüde yer alan "Tez Öğrencileri" bağlantısını tıklayarak, öğrenci ve çalışmasını sisteme girebilirsiniz.

Öğretim Görevlilerinin Yapabileceği İşlemler:

• Kendi bilgilerini düzenlemek. Öğretim görevlileri açıklama kısmında kendileri ve tez konuları ile ilgili ayrıntılı bilgiler girebilirler.
  • Tez konuları için ayrı gene ayrı bir alan açılmıştır.
  • Öğretim üyeleri fakültedeki ortak konularda ilgili olduğu alanları işaretleyebilir.
  • Tez alan öğrencilerinin bilgilerini girmek